Antalya’nın Alanya ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortumu yaşayan turistler çok korktuklarını söylediOkurcalar beldesinde bir otelin çatısını ve plajdaki bütün şezlongları uçuran hortum büyük maddi hasara yol açtı. Otel yetkilileri, sigorta ekspertizi için plajlarda hiçbir şeye karışmadı. Bu sabah güneşli havayı fırsat bilen turistler, hasar görmesine rağmen otellerinin plajlara akın etti. Turistler, güneşlenmek için, kırılan ve çevreye savrulan şezlongları toparladı. Sağlam şezlong bulabilen turistler şezlongları deniz suyu ile temizledi. Bazı turistler, plajda oluşan hasarı kamera ve fotoğraf makineleriyle görüntüledi. Turistik otellerde hasar tespit yapıldıktan sonra tadilata başlanacağı öğrenildi.
Olayı yaşan Rus turist Verani Kabiyan (26), kendilerine daha önceden uyarıda bulunulmadığı için çok korktuklarını söyledi.
Akşam saatlerinde rüzgâr başlamadan önce yağmur yağdığını anlatan Kabiyan, Kabiyan, “Beklenmedik bir şekilde hava birden kapandı. O an korkmadım. Ancak etrafımızdaki her şey bir anda uçuşmaya başladı. Şaşkına döndüm. Çevremizde ağlayan çocuklar vardı. Onlara çok üzüldüm. Çok şükür bize bir şey olmadı.” dedi.
Rus Nukolay Vostryakov (44) da denize girdikleri sırada yağmur başladığını ve sert rüzgarların esmesiyle kendilerini otele attıklarını ifade etti.
Havanın bir den karardığını aktaran Vostryakov, “Otel odasından dışarıyı izledim. Birden hortum meydana geldiğini gördüm. Büyük panik yaşadık. Plajda bulunan şezlonglar havada uçuşmaya başladı. Üç metre önümüzü göremiyorduk. Ama olayın şokunu kısa sürede atlattık. Bugün ailece denizde yüzüyoruz. Türkiye’ye ilk kez geldiğimiz için büyük bir şok yaşadık. Ama buraya gelmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
Fırtına yaşandığını kuaförde saçını yaptırırken fark eden Rus turist Adeliya Khanova (24) da büyük şok yaşadığını anlattı.
Çocukların bağırma seslerini duyunca daha da korktuğunu dile getiren Khanova, “Bir süre sonra otel görevlileri fırtına geldiğini söyledi. Hayatta olmanın önemini o an daha iyi anladım.” dedi.
YARALANAN 9 TURİSTİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Olayda yaralanan biri çocuk 8 turistin tedavisi kaldırıldıkları Özel Hayat Hastanesi’nde sürüyor. Durumu ağır olan ve hayati tehlikesi bulunan Rus turist Kathrina Rogakino’nun (29) karaciğerinde yırtık, yemek borusu, göğsünde yaralanmalar olduğu öğrenildi.
Rogakino’nın Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Sağ bacağından yaralanan Rus turist Djnatlieva Shifro ve Taymuraz Elbakizde’nin (54) durumlarının iyi olduğu ve gözetim altında tutulduğu belirtildi.
Alman turistler Uwe Jaster (59), Roswita Kappe (53), Olaf Vass (41), Matihas Kinger (41) ve Klinger Lea Namoıkel’in (2) durumlarının iyi olduğu yarın akşam taburcu edilecekleri açıklandı.



